ua en ru

Порошенко пропонує Раді ратифікувати угоду з ЄІБ про кредит на 120 млн євро

Порошенко пропонує Раді ратифікувати угоду з ЄІБ про кредит на 120 млн євро Фото: ЄІБ виділить Україні 120 млн євро на енергоефективність (prezident.gov.ua)

Кошти спрямують на підвищення енергоефективності будівель закладів освіти

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону України "Про ратифікацію фінансової угоди (Проект "Вища освіта України") між Україною та Європейським інвестиційним банком". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомляється, законопроект передбачає отримання 120 млн євро кредиту від ЄІБ для підвищення енергоефективності будівель і споруд установ сфери освіти, а також на підтримку інших інвестиційних проектів у цій сфері.

Також будуть залучені 10 млн євро гранту від фонду Східноєвропейського партнерства у сфері енергоефективності та екології (Е5Р).

З української сторони передбачається співфінансування проекту, зокрема податкових і митних платежів, за рахунок коштів державних вищих навчальних закладів - учасників проекту або з інших джерел, не заборонених законодавством.

Угодою визначено, що загальний період погашення позики до 20 років з дати надання відповідного траншу кредиту, у тому числі пільговий період з погашення основної суми боргу до 5 років.

Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком було підписано 19 грудня 2016 року.

Нагадаємо, Порошенко назвав прийняту Радою реформу освіти імпульсом для інших реформ.