ua en ru

Порошенко пропонує Раді продовжити місію по розслідуванню катастрофи МН17 до серпня 2017

Порошенко пропонує Раді продовжити місію по розслідуванню катастрофи МН17 до серпня 2017 Фото: Порошенко пропонує продовжити місію з розслідування катастрофи МН17

Відповідний законопроект зареєстрований в парламенті

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України продовжити місію з розслідування катастрофи літака рейсу МН17. Відповідний законопроект №0111 "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017 терміну дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародної місії захисту розслідування від 28 липня 2014 року" був зареєстрований в ВР 11 жовтня 2016 року.

Зазначається, що відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між міністрами закордонних справ України та Королівства Нідерландів від 24 липня 2014 року українська сторона передала Нідерландам повноваження на проведення розслідування причин та наслідків авіаційної катастрофи, яка сталася на території України 17 липня 2014 року.

"Практичне значення і мета проекту Закону України полягають у тому, що в разі його схвалення Верховною Радою України, всі необхідні внутрішньодержавні процедури щодо набрання чинності зазначеною Угодою з української сторони будуть виконані", - сказано в пояснювальній записці.

Прийняття акту не призведе до додаткових фінансових та матеріальних витрат. Усі фінансові питання вирішуватимуться у межах коштів, передбачених державним бюджетом України відповідальним центральним органам виконавчої влади для виконання заходів міжнародного співробітництва у зазначеній сфері.

Нагадаємо, 28 вересня в ході презентації звіту Міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи авіалайнера МН17 над Україною в 2014 році слідство у МН17 підтвердило причетність Росії до катастрофи.