ua en ru

Порошенко пропонує Раді прийняти поправки до Конвенції про використання міжнародних озер

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України прийняти поправки до Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер.

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України прийняти поправки до Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер. Відповідний законопроект № 0103Порошенко зареєстрував сьогодні парламенті

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, метою прийняття цього документу є набрання чинності для України поправки до статей 25 і 26 Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер, ухваленої на 3-й сесії Наради сторін 28 листопада 2003 р. в м. Мадриді.

"Прийняття Україною зазначеної поправки засвідчить міжнародну позицію України щодо розширення міжнародного співробітництва у сфері охорони та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер, у тому числі шляхом надання можливості державам - членам ООН, які розташовані за межами регіону Європейської економічної комісії, брати участь у Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, Україна приєдналася до Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер 1 липня 1999 р., коли український парламент ухвалив відповідний документ № 801-XIV (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, № 34, ст.282 ).

Конвенція про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер була прийнята 17 березня 1992 р. в Гельсінкі.