ua en ru

Порошенко привітав українців з Днем незалежності

Порошенко привітав українців з Днем незалежності Фото: Петро Порошенко

Президент розпочав привітання з вірша Ліни Костенко

Президент України Петро Порошенко привітав громадян України, а також військовослужбовців з 24-ю річницею незалежності України. З привітанням Порошенко виступив в ході "Маршу Незалежності в Києві", передає кореспондент РБК-Україна.

"25-й рік незалежності можемо пройти як по крихкому льоду. Війна за незалежність все ще триває і перемогти в ній можна досягти лише поєднуючи військові зусилля із дипломатичними", - сказав Порошенко.

"День незалежності майже збігається з роковинами страшної трагедії під Ілловайськом. Минув рік, але ця рана не гоїться. 2 тис. 100 воїнів полягли в боях за вільну незалежну Україну", - додав Порошенко.

Пам'ять воїнів, які загибли в зоні проведення АТО, вшанували хвилиною мовчання.

Петро Порошенко також звернувся до військовослужбовців, які захищають Україну на Донбасі.

"Це свято стало можливим завдяки вам. Якби не ви, хронометр нашої незалежної історії міг би зупинитися назавжди ще на позначці 23", - зазначив Президент.

Нагадаємо, о 10:00 в центрі Києва розпочався "Марш Незалежності", який присвячений 24-й річниці незалежності України.

Зазначимо, сьогодні Президент України Петро Порошенко також взяв участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника Т.Г.Шевченку. До Глави держави приєдналися прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова Верховної Ради Володимир Гройсман та інші високопосадовці.

Нагадаємо, сьогодні, 24 серпня 2015 р., відзначається День незалежності України. Святкування присвячене прийняттю Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.