ua en ru

Порошенко заявив про готовність розпочати процес децентралізації влади

Порошенко заявив про готовність розпочати процес децентралізації влади
Президент України Петро Порошенко привітав працівників органів місцевого самоврядування з професійним святом, яке відзначається щорічно 7 грудня, і заявив про готовність розпочати процес децентралізації влади.

Президент України Петро Порошенко привітав працівників органів місцевого самоврядування з професійним святом, яке відзначається щорічно 7 грудня, і заявив про готовність розпочати процес децентралізації влади. Про це йдеться в повідомленні прес-служба глави держави.

"Сьогодні громади хочуть жити по-новому і мати більше можливостей. Ми готові розпочати процес децентралізації влади. Необхідність таких змін є особливо актуальною з наближенням виборів сільських, селищних, міських голів і депутатів місцевих рад. Але обрані громадами представники повинні бути готовими отримати разом з широкими повноваженнями і відповідальність за життєдіяльність і розвиток територій", - сказано в привітанні.

За словами Президента, саме від сумлінності, ініціативності та активності працівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад залежить рівень стандартів організації управління в містах, селах і селищах, якість виконання зобов'язань, забезпечення самостійності і дотримання принципу самоврядування громад.

"Заможні громади - це запорука процвітаючої єдиної України. Бажаю людям бути успішними і ефективними, а працівникам органів місцевого самоврядування - завжди діяти в інтересах людей", - заявив Порошенко.

Зазначимо, День місцевого самоврядування був затверджений 25 листопада 2000 р. другим Президентом України Леонідом Кучмою.

Нагадаємо, новим міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України напередодні був призначений Геннадій Зубко.