ua en ru

Порошенко привітав прем'єра Мальти з перемогою на виборах

Порошенко привітав прем'єра Мальти з перемогою на виборах Фото: Петро Порошенко прокоментував вибори на Мальті

Президент радий упевненій перемозі "європейського політика та друга України"

Президент України Петро Порошенко привітав прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската з перемогою на дострокових парламентських виборах у країні. Слова привітання глава Української держави написав 4 червня 2017 року в своєму Twitter.

"Щирі поздоровлення Прем'єр-міністру Мальти Джозефу Мускату! Впевнена перемога європейського політика та друга України!" - написав Порошенко в мікроблозі.

Нагадаємо, у Республіці Мальті 3 червня 2017 року відбулися дострокові парламентські вибори. Основна передвиборна кампанія велася між лейбористською партією на чолі з прем'єр-міністром Джозефом Мускатом і націоналістичною партією на чолі з лідером опозиції Саймоном Бусуттилом.

4 червня глава уряду Мальти Мускат заявив про перемогу лейбористської партії на дострокових виборах за попередніми результатами, до офіційного оголошення. Зазначалося, що кількість виборчих бюлетенів у неділю показала, що лейбористська партія зібрала більш ніж 30 тис. голосів, що еквівалентно майже 10% виборців.

Таким чином Джозеф Мускат вдруге обійняв посаду після того, як минулого місяця призначив дострокові парламентські вибори у відповідь на звинувачення в корупції стосовно його дружини і деяких його політичних союзників.