ua en ru

Вибори в Франції: Порошенко привітав Макрона з перемогою його партії

Вибори в Франції: Порошенко привітав Макрона з перемогою його партії Фото: президент України Петро Порошенко (president.gov.ua)

Український лідер висловив сподівання на продовження україно-французького діалогу

Петро Порошенко привітав французького лідера Еммануеля Макрона з перемогою партії La République en marche (LREM) на виборах до парламенту Франції, повідомляється на офіційній сторінці в Facebook президента України.

Голова України побажав президенту Франції успіху в реформах заради майбутнього об'єднаної Європи. Петро Порошенко зазначив, що він радий незабаром продовжити діалог з Еммануелем Макроном.

Вітаю Президента Макрона з впевненою перемогою його політичної сили #LREM на парламентських виборах у Франції. Бажаю...

Опубліковано Петром Порошенком 19 червня 2017 р.

Соціал-ліберальна партія "Вперед, Республіка!" заснована 16 квітня 2016 року. Перша назва партії (фр. En Marche!) відсилає до ініціалів засновника партії (фр. Emmanuel Macron). Сам Макрон характеризує її напрямок як прогресівістський, який не відноситься ні до лівих, ні до правих. Станом на сьогодні членами партії є 340 тисяч людей.

Нагадаємо, раніше Еммануеля Макрона привітала канцлер Німеччини Ангела Меркель. Глава уряду ФРН пов'язує з успіхом Макрона на виборах надію на подальше добру співпрацю" для Німеччини, Франції та Європи.