ua en ru

Порошенко привітав канадський народ зі 150-річчям Канади

Порошенко привітав канадський народ зі 150-річчям Канади Фото: Петро Порошенко і Джастін Трюдо (прес-служба АПУ)

Україна завжди відчуває всебічну підтримку з боку Вашої країни

Президент України Петро Порошенко надіслав вітання прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо з нагоди 150-річчя Канади. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Від імені Українського народу і від себе особисто щиро вітаю Вас і весь канадський народ зі 150-річчям Канади. Ми пишаємося тим, що можемо розділити святкову мить цієї визначної дати, зокрема згадуючи внесок українців у творення ідентичності та культурної різноманітності канадського народу, враховуючи, що перші українці поселилися на канадській землі 125 років тому", - наголосив Порошенко.

Він нагадав, що українські канадці завжди присвячували свої досягнення зміцненню фундаменту Канади - демократично сильної, економічно процвітаючої та культурно гармонійної.

"Україна завжди відчуває всебічну підтримку з боку Вашої країни - недавніми прикладами чого є підписання Угоди про співпрацю в оборонній сфері чи Угоди про вільну торгівлю", - зазначив президент.

Зазначено, що Порошенко також надіслав привітання з нагоди 150-річчя Канади генерал-губернатору цієї країни Девіду Джонстону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угода про Зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Канадою набуде чинності 1 серпня 2017 року.