ua en ru

Порошенко витратив 800 млн гривень на благодійність за три роки

Порошенко витратив 800 млн гривень на благодійність за три роки Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Йдеться про соціальні, культурні, медичні програми, підтримку армії

Протягом трьох років, за період з 2014 по 2017 роки включно, президент України Петро Порошенко витратив на соціальну благодійність понад 800 млн гривень. Про це, інформуючи про заповнення е-декларації президентом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Загальна сума витрат на соціальну благодійність та зміцнення обороноздатності країни за період з 2014 по 2017 включно перевищила 800 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, близько 200 млн гривень у 2017 році склали витрати Порошенка на благодійну діяльність, як-то: соціальні, культурні, медичні програми, підтримка армії.

"Вони не відображені у декларації на тій підставі, що подібна діяльність здійснювалася не фізичною особою, а всеукраїнською організацією "Благодійний Фонд Порошенка" та юридичними особами, бенефіціарним власником яких є Петро Порошенко і які зазначені в його електронній декларації", - зазначили у перс-службі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко задекларував 16,3 млн гривень доходу за 2017 рік. Як зазначили у перс-службі глави держави, сума коштів, які Порошенко зберігає на банківських рахунках, зменшилася за рік на 430 тисяч доларів.