ua en ru

Порошенко відвідає Німеччину з робочим візитом 10 квітня

Порошенко відвідає Німеччину з робочим візитом 10 квітня Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко проведе переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель

Президент України Петро Порошенко 10 квітня здійснить візит до Берліна (Німеччина) для переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Про це він заявив 1 квітня 2018 року в ході робочого візиту в Маріуполь (Донецька область).

Так, під час зустрічі з громадою Маріуполя Порошенко оголосив, що 10 квітня, одразу після Великодня, здійснить візит до Берліна для переговорів з канцлером Німеччини.

"10 числа я їду в Берлін. Будемо говорити про миротворців ... Чому це так важливо? Тому що коли миротворці будуть скрізь - від Новоазовська до Станиці Луганській, будуть в Донецьку, будуть в Луганську, тоді не буде місця російської армії, вона піде через кордон ", - заявив Порошенко.

Від підкреслив, що всі країни світу підтримують необхідність введення миротворців на Донбас.

Щасливий зустрічати разом з мешканцями Маріуполя та грецькою громадою одне з найбільших християнських свят – Вербну неділю

Щасливий зустрічати разом з мешканцями Маріуполя та грецькою громадою одне з найбільших християнських свят – Вербну неділю. Це Свято нам нагадує про цінність миру, про перемогу вічного життя над смертю, про спасіння. І дуже прикро, що уже скоро п’ятий рік, як мирний церковний передзвін перериває канонада російських гармат. І кожного дня я докладаю всіх зусиль, щоб ця канонада затихла, щоб Україна відновила свою територіальну цілісність.

Опубліковано Петром Порошенком 1 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко розраховує на підтримку України з боку нового німецького уряду. Він також висловив надію на те, що Берлін буде сприяти відправленню на схід України миротворчої місії ООН, зазначивши, що "тільки таким способом можуть бути реалізовані мінські угоди". До тих пір, поки вони не будуть повністю виконані, ніякого пом'якшення санкцій, прийнятих проти Росії, бути не повинно, вважає глава держави.