ua en ru

Порошенко доручив запровадити системи електронного захисту на усіх військових арсеналах

Порошенко доручив запровадити системи електронного захисту на усіх військових арсеналах Фото: Петро Порошенко (dsns.gov.ua)

Захист має передбачати перевірку охоронців, контроль усіх систем, відеоспостереження зі зберіганням даних

Президент Петро Порошенко доручив у найкоротші терміни запровадити системи електронного захисту та мінімізувати людський фактор на усіх військових арсеналах України. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу глави держави.

За його словами, захист має передбачати перевірку охоронців, контроль усіх систем, відеоспостереження зі зберіганням даних.

"Ми повинні мати ефективну систему захисту від людського фактору… цей захист має передбачати перевірку охоронців, контроль усіх систем, відеоспостереження зі зберіганням даних у захищеному командному пункті і неможливість потрапляння на територію складів будь-яких осіб без відповідної авторизації. Це абсолютно моя вимога для того, щоб забезпечити живучість складів", - підкреслив президент.

Порошенко зазначив, що це стосується і тих об’єктів, де поки немає можливості відійти від майданчиків відкритого зберігання боєприпасів.

"Я даю завдання, щоб системи електронного захисту, системи мінімізації людського фактору були запроваджені на усіх без виключення арсеналах у найкоротші терміни», - сказав він.

Крім того, Порошенко поставив завдання перед Міністерством оборони України та Генеральним штабом ЗСУ забезпечити повну відповідність усіх новітніх сховищ боєприпасів стандартам НАТО, а також тим завданням і рекомендаціям, які були отримані з боку військових партнерів України.

Нагадаємо, в Україні планують побудувати 15 сховищ боєприпасів з автоматичними системами охорони. Порошенко підкреслював, що зараз в Україні немає жодного сучасного складу для зберігання боєприпасів.

Як писало РБК-Україна раніше, президент не виключає кадрових рішень через ситуацію із вибухами на військових складах під Ічнею (Чернігівська область).

Відзначимо, міністр оборони України Степан Полторак вважає, що вибухи на військовому арсеналі у Чернігівській області були атакою на сховище.