ua en ru

Порошенко доручив підвищити розмір доплат військовим на передовій

Порошенко доручив підвищити розмір доплат військовим на передовій Фото: Петро Порошенко в зоні АТО

Військовим на першій лінії планують підняти доплати до 6 тис. гривень, на другій - до 2,4 тис. гривень

Президент України Петро Порошенко доручив підвищити розмір доплат військовослужбовцям, які несуть службу на передовій у зоні антитерористичної операції. Про це він заявив під час робочої поїздки в Донецьку область, повідомляє прес-служба глави держави.

"Сьогодні я дав доручення міністру оборони підняти доплати, які отримують військовослужбовці, які перебувають на першій лінії - лінії зіткнення - до 6 тисяч гривень. А військовослужбовцям, які перебувають на другій лінії - до 2,4 тисяч гривень", - повідомив Порошенко.

На його думку, необхідно створювати і фінансову, і матеріальну мотивацію для того, "щоб надійно були захищені і забезпечені українські військовослужбовці".

"Зараз ми маємо витрачати гроші український платників податків, гроші Української держави, в першу чергу на те, щоб забезпечити надійну обороноздатність", - підкреслив президент.

Він також зауважив, що на оборонно-безпековий сектор Україна витрачає 5% ВВП, безпосередньо на армію - більше 3%.

Нагадаємо, раніше президент Порошенко заявив, що у 2016 році в зоні проведення антитерористичної операції загинуло 211 військовослужбовців Збройних Сил України.