ua en ru

Порошенко доручив організувати відзначення 25-ї річниці незалежності України

Порошенко доручив організувати відзначення 25-ї річниці незалежності України Фото: Петро Порошенко

Кабміну доручено утворити оргкомітет

Президент Петро Порошенко підписав указ, який спрямований на відзначення 24 серпня наступного року 25-ї річниці проголошення незалежності України та засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність української держави, передає прес-служба голови держави.

Відповідно до указу, Кабінету міністрів доручено утворити у місячний строк організаційний комітет з підготовки та відзначення зазначеної події, визначивши його співголовами прем'єр-міністра і голову Адміністрації президента. Уряд за участі організаційного комітету має розробити у тримісячний строк та затвердити план заходів із відзначення 25-ї річниці незалежності України.

"З нагоди Дня незалежності України, 24 серпня 2016 року, зокрема, плануються урочистості у місті Києві за участю керівництва держави, представників органів державної влади і органів місцевого самоврядування, громадськості, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, науковців, творчої інтелігенції, духовенства. Програма заходів також має включати покладення квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях", - сказано в повідомленні.

Кабміну разом із Національним банком доручено вжити заходів для виготовлення та випуску в обіг ювілейної монети на відзнаку 25-ї річниці незалежності України. Уряд також має забезпечити випуск поштової марки і конверта, присвячених вказаній події, та здійснення спецпогашення поштової марки.

Окремо указом доручено уряду разом з обласними та Київською міською державними адміністраціями вжити невідкладних заходів щодо вирішення проблемних питань соціального захисту осіб, які отримали інвалідність внаслідок участі у Революції гідності та в антитерористичній операції на Донбасі, родин загиблих учасників Революції Гідності та АТО, а також забезпечувати надання державної підтримки борцям за незалежність України у XX столітті та громадянам, які сьогодні відстоюють суверенітет і територіальну цілісність України.

Міністерство освіти і науки разом з Українським інститутом національної пам'яті має забезпечити проведення завершального етапу конкурсу "Як зробити історію України цікавою для молоді" та нагородження переможців.

Міністерству закордонних справ доручено організувати запрошення до участі в урочистостях з нагоди 25-ї річниці незалежності України представників іноземних держав, дипломатів та української діаспори; а також вжити додаткових заходів з метою донесення до міжнародної спільноти об'єктивної інформації про історичні події українського державотворення та про сучасні події, спрямовані на відстоювання незалежності і територіальної цілісності України, протидію агресії з боку Росії.

Міністерство інформаційної політики має, зокрема, забезпечити створення медійних проектів, спрямованих на утвердження позитивного іміджу України у світі та популяризацію української культури.

Міністерству внутрішніх справ, Національній поліції, Службі безпеки та органам місцевого самоврядування доручено вжити заходів із забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час проведення заходів з нагоди 25-ї річниці незалежності України.

Обласні та Київська міська державні адміністрації, зокрема, повинні забезпечити розроблення та реалізацію регіональних планів заходів із підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України, а також сприяти розвитку волонтерського руху та релігійних організацій, що надають підтримку особам, які втратили здоров'я і працездатність внаслідок участі у Революції Гідності, в АТО на Донбасі та родинам загиблих осіб з їх числа.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав указ, спрямований на посилення діяльності щодо забезпечення прав інвалідів.