ua en ru

Порошенко доручив забезпечити виконання рішення Кабміну щодо "Укртранснафти"

Президент України Петро Порошенко доручив забезпечити виконання рішення Кабінету міністрів щодо вчорашнього інциденту в будівлі ПАТ "Укртранснафта" в Києві. Про це він заявив на спільній з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом прес-конференції.

"Вчора ввечері я дав доручення міністру внутрішніх справ негайно забезпечити порядок і звільнення будівлі "Укртранснафти", що було зроблено, і мені в годину ночі надійшов відповідний доповідь. Також було доручено забезпечити неухильне виконання рішень уряду та наглядової ради щодо керівництва "Укртранснафти"... Відсторонення та інші процеси перебувають винятково в компетенції уряду", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, вчора відсторонений від посади голови правління "Укртранснафта" Олександр Лазорко забарикадувався в будівлі компанії. Після цього нардеп Сергій Лещенко повідомив, що глава ДніпроОДА Ігор Коломойський в супроводі озброєних людей прибув в офіс компанії.

Пізніше глава Міненерго України Володимир Демчишин заявив, що Коломойський прибув в офіс "Укртранснафти" з метою з'ясувати, особа нового глави компанії.