ua en ru

Коломойський приїхав в офіс "Укртранснафти" з'ясувати особа нового глави, - Демчишин

Коломойський приїхав в офіс "Укртранснафти" з'ясувати особа нового глави, - Демчишин Ігор Коломойський

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський приїхав в офіс "Укртранснафти" з'ясувати особа нового в. о. глави Юрія Мірошника. Про це журналістам заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, який прибув на місце події, передає кореспондент РБК-Україна.

"Він (Коломойський, - ред.) сказав, що на даний момент йому необхідно з'ясувати, хто є пан Мірошник, необхідно підтвердити його особу, проаналізувати документи, які йому було дано. Їх автентичність, їх юридичну силу, і це власне те, чим вони займаються. Це не він перевіряє, це роблять юристи, які цим займаються процесом. На сьогодні, я вважаю, що ми вже надто багато заходів пройшли. Мені було принципово важливо підтримати пана Мірошника, який був у кабінеті, і мені було важливо, щоб ніхто не приймав жодних протиправних заходів. Все пройшло, як я очікував, мирно, спокійно", - заявив Демчишин.

"Виконуючий обов'язки - це не та людина, яка своїми руками буде виконувати якесь завдання. Це особа, під яке вибудовано команда, яка буде мати конкретні завдання і виконувати їх. Це чоловік, який у конкретному випадку є оптимальним", - прокоментував Демчишин особистість Мірошника.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні наглядової ради "Укртранснафти" було прийнято рішення відсторонити голову правління компанії Олександра Лазорка. Тимчасово виконувати обов'язки глави "Укртранснафти" до 10 серпня буде Юрій Мірошник.

Відсторонений голова правління "Укртранснафти" Лазорко забарикадувався в будинку і заявив, що оскаржить своє звільнення в суді.

Ввечері в офіс "Укртранснафти" прибув Коломойський. Повідомлялося, що він приїхав з озброєними людьми, однак Демчишин, який також приїхав на місце дій, спростував цю інформацію.