ua en ru

Порошенко доручив забезпечити проведення заходів з нагоди Дня захисника України в 2015 році

Порошенко доручив забезпечити проведення заходів з нагоди Дня захисника України в 2015 році

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення у 2015 році Дня захисника України»

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 26 серпня, підписав Указ «Про відзначення у 2015 році Дня захисника України». Урочисті святкові заходи будуть присвячені вшануванню бойового подвигу та звитяги громадян, які присвятили своє життя служінню народу Української держави, посиленню суспільної уваги до проблем захисників рідної землі, збереженню та розвитку культури національних військових традицій.

Кабінету Міністрів доручено утворити у двотижневий термін Організаційний комітет, який буде займатися підготовкою та проведенням відзначення у 2015 році Дня захисника України. На Уряд покладається відповідальність забезпечити проведення у Києві та інших населених пунктах України ряду урочистостей, зокрема святкових подій які будуть проходити за участі керівництва держави та органів місцевого самоврядування, військовослужбовців, учасників Революції гідності, представників духовенства, української діаспори та дипломатичного корпусу.

Крім того Указом Президента пропонується звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести 14 жовтня 2015 року панахиди за загиблими та молебні за здравіє захисників України.

Регіональні плани заходів мають бути розроблені Обласною та Київською міською державними адміністраціями протягом місяця. Також даним указом доручено у вересні - жовтні провести Всеукраїнську молодіжну та дитячу акцію "Напиши листа захиснику України", організацію проведення цього заходу має забезпечити Міністерство освіти і науки разом із представниками громадськості.

Громадській порядок та безпеку громадян під час проведення масових заходів з нагоди Дня захисника України будуть забезпечувати Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України та державні адміністрації.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко відзначив нагородами 14 іноземців за укріплення авторитету України