ua en ru

Порошенко доручив забезпечити протезування 12 військових за кордоном

Порошенко доручив забезпечити протезування 12 військових за кордоном Джерело фото:EPA
Президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну і своєму раднику Ользі Богомолець забезпечити протезування 12 військовослужбовців за кордоном.

Президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну і своєму раднику Ользі Богомолець забезпечити протезування 12 військовослужбовців за кордоном. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Як повідомляється, протезування може бути профінансовано за рахунок трастових фондів, про які було домовлено під час саміту НАТО в Ньюпорті.

Президент також доручив міністру закордонних справ звернутися до структур НАТО в рамках домовленостей щодо обладнання в Україні нейро-реабілітаційного центру.

Радник Президента Ольга Богомолець повідомила, що загальна кількість тих, хто має потребу в протезуванні, становить 75 осіб, з них 55 - військовослужбовці, 20 - цивільні.

"Гроші на протезування потерпілих у зоні АТО вже виділені з держбюджету, але мова йде про тих, хто не може бути протезирован в Україні, і ми будемо організовувати їх протезування через структури НАТО. Ми отримали висновок від лікарів, що ці 12 осіб вимагають дуже складних і сучасних технологій протезування. Мова йде про випадки, коли потерпілі втратили обидві верхні і нижні кінцівки, тазові кістки", - повідомила вона.

Нагадаємо, 6 листопада Порошенко підписав зміни до держбюджету-2014 щодо збільшення фінансування соцзахисту та протезування учасників АТО на 9,2 млн грн.