ua en ru

Порошенко доручив главі Генштабу підняти український прапор над Слов'янськом

Президент України Петро Порошенко доручив начальнику Генерального штабу України Віктору Муженку підняти український прапор над Слов'янськом.

Президент України Петро Порошенко (на фото) доручив начальнику Генерального штабу України Віктора Муженка підняти український прапор над Слов'янськом Донецької області. Про це Петро Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook.

"Дав доручення начальнику Генштабу підняти Державний прапор над Слов'янському", - написав Порошенко.

За його словами, начальник Генштабу повідомив, що сьогодні вночі Слов'янська намагалися вирватися бойовики, які потрапили під мінометний вогонь українських військових. В результаті були підбиті 1 танк, 2 БМП і 2 БМД бойовиків.

"Зараз у Слов'янську працює розвідка Збройних сил та Національної гвардії України. Вже півтори години нашим військовим місцеві жителі несуть зброю, залишену бойовиками. Це і є справжнє роззброєння, передбачене оголошеним мною планом мирного врегулювання ситуації на Сході", - написав Порошенко.

Раніше глава МВС України Арсен Аваков повідомив про те, що ватажок бойовиків Ігор Гиркин ("Стрілець") покинув Слов'янськ і рухається в бік Горлівки.

Крім того, згідно з повідомленням командира батальйону "Донбас" Семена Семенченко бойовики, кидаючи зброю та амуніцію, залишають Слов'янськ Донецької області і рухаються в бік Краматорська.