ua en ru

Порошенко доручив МОН слідкувати за використанням коштів освітньої субвенції

Порошенко доручив МОН слідкувати за використанням коштів освітньої субвенції Фото: Міністерство освіти і науки (УНІАН)

Порошенко заявив, що є інформація, що органи місцевого самоврядування не в повному обсязі використовують кошти освітньої субвенції

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству освіти та науки (МОН) України слідкувати за використанням коштів освітньої субвенції. Про це глава держави написав у Twitter.

За словами глави держави, напередодні 1 вересня з’явилася інформація, що органи місцевого самоврядування використовують кошти освітньої субвенції "далеко не в повному обсязі".

"Цьому немає виправдання. Доручаю МОН тримати на контролі це питання і доповідати президенту і прем’єр-міністру", - написав Порошенко.

Порошенко доручив МОН слідкувати за використанням коштів освітньої субвенції

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у квітні поточного року Кабінет міністрів прийняв постанову, яка регулює розподіл коштів держсубвенції на оснащення початкових шкіл. Зокрема, субвенція на Нову українську школу передбачена в бюджеті на 2018 рік у розмірі 1,385 млрд гривень, з яких 998,7 млн гривень - на обладнання початкової школи, 386,5 млн гривень - на навчання вчителів початкової школи.

Відповідно до документу, державне фінансування надається місцевим органам самоврядування на основі співфінансування: 70/30 - для шкіл у містах обласного значення, 90/10 - для шкіл у районах і ОТГ, 95/5 - для шкіл в гірській місцевості і на лінії зіткнення.