ua en ru

Порошенко доручив МЗС погодити з ЄС план ратифікації УА

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ України якомога швидше підготувати і погодити з Євросоюзом план ратифікації угоди про асоціацію.

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ України якомога швидше підготувати і погодити з Євросоюзом план ратифікації угоди про асоціацію. Про це він заявив на зустрічі в середу з лідерами депутатських фракцій і груп Верховної Ради, передає прес-служба Президента.

"Після цього ми зацікавлені якнайшвидше пройти процедуру ратифікації, дотримуючись усіх регламентних норм", - сказав глава держави.

Нагадаємо, 2 липня голова парламентського Комітету Ради з питань європейської інтеграції, представник "Батьківщини" Григорій Немиря заявив, що на засіданні комітету 1 липня було прийнято рішення звернутися до Президента України Петра Порошенка з проханням невідкладно внести до парламенту на ратифікацію угоду про асоціацію. Немиря сподівається, що угоду буде ратифіковано вже 3 липня.

Порошенко 27 червня, в день підписання економічної частини УА з ЄС, заявив, що виключає ратифікацію угоди про асоціацію у Верховній Раді до 5 липня. "Як вам відомо, наступний тиждень є останнім тижнем роботи українського парламенту, і технічні питання займуть не один тиждень. Тому, напевно, це не буде ратифікація під час останнього тижня", - заявив він.

Проте 1 липня Рада вирішила продовжити свою сесію до вересня.

27 червня Україна підписала економічну частину угоди про асоціацію з ЄС. Таким чином, з урахуванням підписаної в березні політичної частини УА з ЄС тепер є повністю підписаним документом. Після цього очікується його ратифікацію в парламентах України та країн ЄС.

Примітно, що сьогодні парламент Румунії ратифікував угоди про асоціацію Європейського союзу з Україною, Молдовою і Грузією. Крім того, своє УА з ЄС сьогодні ратифікував парламент Молдови.