ua en ru

Порошенко доручив Кабміну підготувати законопроекти про використання держсимволів і заборону символіки тоталітарних режимів

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів України підготувати законопроекти про використання державних символів та заборону символіки тоталітарних режимів.

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів України підготувати законопроекти про використання державних символів та заборону символіки тоталітарних режимів. Текст відповідного розпорядження № 667/2014 від 23 серпня 2014 р. оприлюднений на сайті глави держави.

"Підготувати і внести в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроект про опис, порядок використання і захисту державних символів України", - йдеться в документі.

Метою розпорядження Президента є прискорення нормування відповідно до Конституції України порядку використання і захисту державних символів України, а також виховання у громадян поваги до цих символів.

Крім цього, Порошенко доручив Кабміну опрацювати з урахуванням кращого світового досвіду питання законодавчого врегулювання обмежень, заборони використання символіки тоталітарних та інших недемократичних режимів, самопроголошених квазідержавних утворень, терористичних, сепаратистських організацій або груп та за результатами роботи підготувати і подати на розгляд Верховної Ради України відповідний законопроект.