ua en ru

Порошенко доручив Гройсману і Кличку посилити заходи безпеки в Києві

Порошенко доручив Гройсману і Кличку посилити заходи безпеки в Києві Фото: президент України Петро Порошенко

Президент закликав збільшити кількість камер спостереження в містах України

Президент України Петро Порошенко доручив прем'єр-міністру Володимиру Гройсману та міському голові Києва Віталію Кличку посилити заходи безпеки в столиці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського президента.

"Забезпечення спокою і впевненості у своїй захищеності всіх громадян, які проживають та перебувають в Україні, має стати пріоритетним у діяльності Кабінету міністрів України", - йдеться у листах Порошенка.


Він також підкреслив необхідність підвищити оперативність реагування на правопорушення шляхом використання технічних засобів контролю за ситуацією в громадських місцях. Порошенко звернувся до Гройсмана з проханням встановити у всіх обласних центрах, а при необхідності - в містах і районних центрах, в місцях масового скупчення людей, приладів і засобів зовнішнього контролю з довготривалим збереженням записів.

У листі також зазначено необхідність посилення протидії неконтрольованому обігу зброї, вибухівки та боєприпасів.

"Події, які останнім часом відбуваються в Україні, свідчать про зростання терористичних загроз і різке погіршення криміногенної ситуації, пов'язані як з неконтрольованим обігом зброї, вибухівки та боєприпасів всередині країни, так і з російською агресією, спрямованою на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі", - підкреслив Порошенко

Нагадаємо, раніше в поліції назвали заявлену кількість учасників хресного ходу в Києві.