ua en ru

Порошенко доручив Кабміну підготуватися до святкування 100-річчя НАН України у 2018

Порошенко доручив Кабміну підготуватися до святкування 100-річчя НАН України у 2018 Фото: президент підписав указ щодо НАНУ

Відзначення на загальнодержавному рівні 100-річчя вищої державної наукової організації має відбутися у 2018 році

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення 100-річчя Національної академії наук України", яке має відбутися у 2018 році. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Цим документом затверджено низку заходів із підготовки та відзначення у 2018 році на загальнодержавному рівні 100-річчя вищої державної наукової організації країни.

Зокрема Кабінету міністрів доручено в місячний строк утворити Організаційний комітет із підготовки та відзначення 100-річчя НАН України, співголовами якого стануть прем’єр-міністр та глава Адміністрації президента.

Також уряд у двомісячний термін має затвердити та забезпечити виконання плану заходів щодо відзначення 100-річчя Академії.

"Такі заходи покликані підкреслити важливість провадження наукової діяльності для держави і суспільства, подальшого розвитку вітчизняної економіки на інноваційних засадах, а також дозволять засвідчити повагу до самовідданої праці багатьох поколінь українських вчених", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 22 квітня українські науковці пройшлися маршем столицею.