ua en ru

Порошенко: породжені аварією на ЧАЕС проблеми трансформуються, але не зникають

Порошенко: породжені аварією на ЧАЕС проблеми трансформуються, але не зникають Фото: президент України Петро Порошенко

Для вирішення цих проблем постійно залучаються матеріальні та людські ресурси

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) породила безліч проблем, які з плином часу трансформуються, але не зникають. Про це у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС заявив президент України Петро Порошенко, передає його прес-служба.

"Сьогодні ми віддаємо шану мужнім людям, які в трагічний час Чорнобильської катастрофи гасили ядерну стихію, захищаючи українську землю і весь світ від смертельної небезпеки", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що аварія на Чорнобильській АЕС є національною трагедією, наслідки якої відчуваються досі.

"Вона опалила долі мільйонів наших громадян, породила велику кількість проблем, які з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають", - заявив Порошенко.

За словами президента, для вирішення даних проблем, а також безпечного утримання виведених з експлуатації потужностей Україні доводиться постійно залучати значні матеріальні, фінансові, інтелектуальні та людські ресурси.

Нагадаємо, в листопаді Верховна Рада затвердила заходи з вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС і зобов'язала Кабмін розробити і затвердити план підготовки державних заходів до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи.