ua en ru

Порошенко попросив Таяні заборонити депутатам Європарламенту їздити в Крим і ОРДЛО

Порошенко попросив Таяні заборонити депутатам Європарламенту їздити в Крим і ОРДЛО Фото: Петро Порошенко і Антоніо Таяні

Порошенко засудив випадки протиправного відвідування Криму і Донбасу депутатами Європарламенту

Після церемонії підписання рішення про безвіз президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Європейського парламенту Антоніо Таяні і попросив його заборонити депутатам Європарламенту відвідувати окупований Росією Крим та непідконтрольні території Донбасу в обхід українського законодавства. Про це повідомляє сайт президента.

"Президент України висловив різке засудження випадків протиправного відвідування окремими членами Європейського Парламенту окупованих територій Криму та Донбасу і звернувся до президента Європейського Парламенту з проханням дати адекватну відповідь та не допускати таких візитів у майбутньому", - відзначають в повідомленні.

Також повідомляється, що Порошенко привернув увагу Таяні до порушення Кремлем мінських домовленостей, свідченням чого є чергове загострення безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі.

Він відзначив важливість підтримки Європарламентом збереження санкційного режиму проти Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, глава Європарламенту назвав підписання безвізу з Україною початком нової ери.