ua en ru

Порошенко помилував 20 засуджених

Порошенко помилував 20 засуджених Фото: Президент України Петро Порошенко

Прізвища помилуваних в тексті указу відсутні

Президент України Петро Порошенко помилував 20 засуджених. Відповідний указ №569/2015 від 5 жовтня опублікований на сайті глави держави.

"Розглянувши клопотання про помилування осіб, засуджених судами України, пропозиції Комісії з питань помилування та беручи до уваги ступінь тяжкості вчинених злочинів, строк фактичного відбуття покарання, особистість засуджених, їх сімейний стан, поведінку до вчинення злочину та після засудження, відшкодування завданих збитків та усунення заподіяної шкоди, думку органів і установ виконання наказаний, спостережних комісій щодо доцільності помилування та інші обставини, відповідно до пункту 27 статті 106 Конституції України постановляю помилувати", - йдеться в указі.

При цьому прізвища помилуваних засуджених в тексті указу відсутні.

Як повідомив у своєму Facebook волонтер "Народного тилу" Роман Синіцин, серед помилуваних Президентом - волонтер Костянтин Ходаковський, засуджений за пограбування квартири в 15 років.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада України підтримала в першому про читанні законопроект № 2292 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо заміни довічного позбавлення волі більш м'яким покаранням".