ua en ru

Порошенко повністю використав свою квоту в Раді НБУ

Порошенко повністю використав свою квоту в Раді НБУ Фото: Олександр Петрик (bank.gov.ua)

На посаду четвертого члена Ради призначений Олександр Петрик

Президент України Петро Порошенко Указом № 140/2018 від 21 травня 2018 призначив професора кафедри банківської справи Університету банківської справи Олександра Петрика до складу Ради Національного банку України (НБУ) терміном на чотири роки. Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

Таким чином, глав держави призначив чотирьох членів Ради Національного банку за своєю квотою, повністю вичерпавши її.

З 2013 до 2017 року Олександр Петрик обіймав посаду заступника виконавчого директора від України (Alternate Executive Director in International Monetary Fund from Ukraine) в штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні (США).

З 1991 до 2013 року Олександр Петрик працював у Національному банку, де обіймав посади: завідувача сектором; начальника відділу прогнозування та перспективних досліджень; заступника директора економічного департаменту; директора департаменту науково-економічних досліджень; директора департаменту економічного аналізу, досліджень і прогнозування; заступника директора генерального департаменту - директора департаменту економічного аналізу та прогнозування генерального економічного департаменту; директора генерального економічного департаменту - член правління НБУ

До приходу в Національний банк він займався науковою діяльністю: був науковим співробітником Київського науково-дослідного інституту гідроприладів і Київського політехнічного інституту. У 1984 році Олександр Петрик отримав ступінь кандидата фізико-математичних наук, а в 2009 - доктора економічних наук.

Нагадаємо, в квітні Петро Порошенко призначив Миколу Каленського новим членом Ради Національного банку України.