ua en ru

Порошенко підтвердив зустріч тристоронньої контактної групи 1 вересня в Мінську

Президент України Петро Порошенко підтвердив зустріч тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі 1 вересня 2014 р. в Мінську.

Президент України Петро Порошенко підтвердив зустріч тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі 1 вересня 2014 р. в Мінську. Про це Порошенко повідомив на брифінгу в Брюсселі 30 серпня, передає прес-служба Президента.

"Тристороння контактна група буде зустрічатися в понеділок", - підтвердив Порошенко.

Глава держави також зазначив, що в переговорах візьмуть участь представник ОБСЄ, Посол Росії в Україні Михайло Зурабов і другий Президент України Леонід Кучма.

За словами Порошенка, сторони повинні обговорити питання звільнення заручників, які незаконно перебувають на території Росії, роботу моніторингової місії ОБСЄ на українсько-російському кордоні і формат припинення вогню.

Президент підкреслив, що зараз ситуація у Донецькій та Луганській областях досягла тієї межі, коли вже не можна буде нічого змінити", тому сторони повинні сісти за стіл переговорів. "Треба зупинити все і почати дипломатичний формат переговорів", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ з посиланням на МЗС Білорусі повідомляли про те, що засідання контактної групи по Україні відбудеться в Мінську 1 вересня.

В ході зустрічі в Мінську 26 серпня президенти Росії і України досягли домовленості про необхідність активізації діяльності тристоронньої контактної групи.

Також Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ стане регулярною майданчиком для зустрічей у форматі ОБСЄ-Україна-Росія.