ua en ru

Порошенко підписав закон про виплати для іноземців у ЗСУ

Порошенко підписав закон про виплати для іноземців у ЗСУ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

В Україні встановили єдиний розмір виплат у разі загибелі чи інвалідності військових

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який удосконалює питання виплати допомоги в разі загибелі, інвалідності іноземців або осіб без громадянства, які служать у Збройних силах. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

Повідомляється, що Порошенко підписав закон про внесення змін до статті 214 закону "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо удосконалення питань виплати одноразової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності іноземців або осіб без громадянства, які служать у Збройних силах України.

Документом встановлюється на єдиному рівні розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності для всіх військовослужбовців Збройних сил України, у тому числі й громадян інших держав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звільнені у грудні 2017 року і січні 2018 року з полону так званих Донецької та Луганської "народних республік" заручники вже можуть отримати допомогу по 100 тис. гривень.