ua en ru

Порошенко підписав закон про вдосконалення документування біженців

Порошенко підписав закон про вдосконалення документування біженців Фото: Петро Порошенко підписав закон

Закон був прийнятий Радою 4 лютого

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту", прийнятий Верховною Радою 4 лютого. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Законом "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" визначається порядок регулювання суспільних відносин у сфері визнання особи біженцем, особою, яка потребує додаткового або тимчасового захисту, втрати та позбавлення цього статусу, а також встановлення правового статусу біженців та осіб, які потребують додаткового захисту і яким надано тимчасовий захист в Україні

Згідно з законом, посвідчення біженця оформляється і видається протягом 15 робочих днів з дати прийняття рішення про визнання іноземця або особи без громадянства біженцем в Україні.

Закон надає повноваження Державної міграційної служби України, у разі виявлення помилок у рішеннях про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, прийнятих в тому числі до набрання чинності цього закону, приймати рішення про внесення виправлень у зазначених рішень. Це дозволить забезпечити права осіб, які визнані біженцями або особами, які потребують додаткового захисту в Україні, за наявності відповідних підтверджуючих документів або логічної письмовій аргументації, на документування з правильними установчими даними.

Нагадаємо, 25 лютого Петро Порошенко підписав законопроект №3700 про "партійній диктатурі", згідно з яким народні депутати дозволили виключення кандидатів у депутати парламенту з виборчого списку партії в тій частині, де за підсумками голосування вони не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі.