ua en ru

Порошенко підписав закон щодо будівництва об’єктів відновлюваної енергетики

Порошенко підписав закон щодо будівництва об’єктів відновлюваної енергетики Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Закон вдосконалює деякі норми законодавства для стимулювання розвитку відновлювальної енергетики

Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо будівництва об’єктів відновлюваної енергетики. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу глави держави.

Як зазначається, Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо інвестиційної привабливості будівництва об’єктів відновлюваної енергетики". Прийнятим документом, зокрема, вдосконалюються деякі норми вітчизняного законодавства з метою стимулювання розвитку відновлювальної енергетики - виробництва електроенергії з енергії вітру.

Повідомляється, що вказаний закон сприятиме усуненню адміністративних бар’єрів, а також підвищенню рівня прозорості законодавства з питання регулювання містобудівної діяльності та розвитку альтернативної енергетики.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що королівство Норвегія готова інвестувати у відновлювану енергетику України до 400 млн євро.

Крім того, повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір розпочати в Україні нову програму підтримки розвитку відновлюваної енергетики.