ua en ru

Порошенко підписав закон про стабілізацію роботи "Чорноморнафтогазу" у Криму

Порошенко підписав закон про стабілізацію роботи "Чорноморнафтогазу" у Криму Фото: президент підписав закон щодо "Чорноморнафтогазу" (president.gov.ua)

Закон накладає мораторій на початок банкрутства компанії до 2019 року

Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв'язку з тимчасовою окупацією території України". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Документ передбачає продовження терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами, наданих товариству на ділянки, розташовані на тимчасово окупованій території України, а також заборону до 1 січня 2019 року на порушення справ про банкрутство товариства та припинення провадження по справах, до 1 січня 2017 року.

Введення закону буде сприяти нормалізації діяльності ГАО "Чорноморнафтогаз", а також забезпеченню захисту майнових інтересів України в міжнародних судових інстанціях.

Нагадаємо, зазначений закон був схвалений Верховною Радою 13 березня цього року. Закон був прийнятий повторно з урахуванням пропозицій президента.