ua en ru

Порошенко підписав закон про середньострокове бюджетне плануваняі

Порошенко підписав закон про середньострокове бюджетне плануваняі Фото: Порошенко підписав новий закон про планування держбюджету

Закон спрямований на вдосконалення бюджетного планування

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що передбачає запровадження середньострокового бюджетного планування. Про це свідчать дані офіційного порталу Верховної Ради України.

Так, згідно з пояснювальною запискою до документа, закон спрямований на запровадження бюджетного планування на більш тривалий період, ніж 1 рік.

Закон покликаний уточнити прогноз державного бюджету України на 2018 і 2019 роки та спрямований на розробку проекту "Основних напрямів бюджетної політики на 2018-2020 роки з урахуванням реалістичних макропоказників і підвищення надійності бюджетних показників на середньострокову перспективу".

Так, зокрема, документом пропонується встановити, що Міністерство фінансів України подає зазначені проекти актів на розгляд в Кабінет міністрів України до 1 червня 2017 року, які Кабінет міністрів України розглядає та затверджує у двотижневий строк з дня їх подання.

Нагадаємо, Верховна Рада зобов'язала Мінфін подати в Кабінет міністрів прогноз держбюджету на 2018-2019 до червня.