ua en ru

Порошенко підписав закон, що сприяє підвищенню якості фінансової звітності в Україні

Порошенко підписав закон, що сприяє підвищенню якості фінансової звітності в Україні Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко підписав закон "Про внесення змін в закон України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні"

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін в закон України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" щодо удосконалення окремих положень". Про це повідомляє пресс-служба глави держави.

Повідомляється, що реалізація норм закону дозволить підвищити рівень якості фінансової звітності в Україні та забезпечити виконання зобов'язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Відповідно до змін, удосконалюються загальні вимоги, порядок надання та оприлюднення фінансової звітності. Крім того, норми національного законодавства з бухгалтерського обліку будуть приводитися у відповідність з положеннями законодавства ЄС.

Зазначено, що закон вступає в силу з 1 січня 2018 року, за винятком положень, що стосуються оприлюднення річної фінансової звітності з аудиторським висновком на сторінці великих підприємств і інших фінансових установ мікро - і малих підприємств, які набирають чинності з 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, сьогодні, 30 жовтня, Порошенко затвердив зміни до Бюджетного кодексу, які стосуються підвищення пенсій.