ua en ru

Порошенко підписав закон про Сили спецоперацій ЗСУ

Порошенко підписав закон про Сили спецоперацій ЗСУ Фото: Петро Порошенко затвердив створення нового роду військ ЗСУ

Інструктори з США, Канади та ЄС візьмуть участь у тренуваннях військового спецназу

Президент України Петро Порошенко підписав закон про Сили спеціальних операцій Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

"Сьогодні в житті українського спецназу важлива і урочиста подія, яка є результатом спільної та скоординованої роботи багатьох людей. Сьогодні підписується закон, яким завершується процес створення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України", - заявив Порошенко.


Зазначимо, закон визначає правовий статус та застосування Сил спеціальних операцій самостійно або у взаємодії з іншими видами збройних сил для спецоперацій щодо створення умов для проведення військово-політичних, економічних та інших заходів в інтересах нацбезпеки у сфері оборони України. Таким чином, у Збройних силах України створено окремий рід військ.

За словами Порошенка, військові США, Канади та ЄС візьмуть участь у тренуваннях Сил спецоперацій. Він також зазначив, що в Україні вже створено спеціальний центр і застосовуються тренінгові програми, які дозволяють швидко та якісно готувати спецназівців.

Нагадаємо, раніше Генштаб оголосив про початок військових навчань по всій Україні.