ua en ru

Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди з Індонезію про співробітництво в оборонній галузі

Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди з Індонезію про співробітництво в оборонній галузі Фото: Петро Порошенко

Угоду було укладено 5 серпня 2016 року під час візиту Порошенка до Індонезії

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Індонезія про співробітництво в оборонній галузі", схвалений Верховною Радою 8 лютого 2017 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Як зазначається, угоду було укладено 5 серпня 2016 року під час візиту Порошенка до Індонезії.

Повідомляється, що відповідна угода запроваджує загальні принципи для розвитку двостороннього співробітництва в оборонній галузі за напрямами, що становлять обопільний інтерес.

"Напрями співпраці України та Індонезії включатимуть обмін візитами вищих посадових осіб, у тому числі від Збройних сил; розвиток військово-технічного співробітництва; співпрацю в галузі оборонної промисловості та логістики; співпрацю в оборонній науково-технологічній галузі; обмін інформацією з оборонних та військових питань; взаємодію у питаннях розвитку військової освіти та підготовки персоналу", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до угоди, сторони співпрацюватимуть в питаннях закупівлі озброєння та військової продукції, постачання озброєння, його обслуговування, ремонту і модернізації тощо.

"Сторони можуть здійснювати спільні дослідження та розробку у військово-технічній галузі, а також взаємний обмін результатами такої діяльності, обмінюватися досвідом та інформацією щодо стандартизації, кодифікації, контролю якості військової продукції з метою здійснення спільних програм військово-технічного співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що угода набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення дипломатичними каналами про виконання сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив про активізацію українсько-японського міжпарламентського діалогу.