ua en ru

Порошенко підписав закон про ратифікацію фінугоди з ЄІБ щодо модернізації "Укрзалізниці"

Порошенко підписав закон про ратифікацію фінугоди з ЄІБ щодо модернізації "Укрзалізниці" Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Угода була підписана в 2016 році з метою залучення фінресурсів у розмірі 150 млн євро для проекту УЗ

Президент України Петро Порошенко підписав закон №0186 "Про ратифікацію фінансової угоди (проект модернізації української залізниці (модернізація інфраструктури публічного акціонерного товариства" Укрзалізниця") між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ)". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення в Twitter президента.

"Підписав закон про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо проекту модернізації інфраструктури української залізниці", - повідомив Порошенко.

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна рада України схвалила за основу та в цілому законопроект №0186.

Зазначимо, що угода була підписана 19 грудня 2016 року в місті Брюсселі з метою залучення фінансових ресурсів у розмірі 150 млн євро для проекту "Електрифікація залізничного напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка".

Зазначений проект передбачає будівництво другої колії, електрифікацію та модернізацію систем сигналізації та зв'язку на напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка, що дозволить збільшити рівень пропускної здатності напрямку, забезпечити енергозбереження при здійсненні перевезень залізничним транспортом і зменшити експлуатаційні витрати.

З прийняттям документа будуть виконані внутрішньодержавні процедури, необхідні для ратифікацію фінансової угоди у відповідності з законодавством України. Зокрема, прийняття закону створить правові підстави для залучення коштів в розмірі 150 млн євро для фінансування проекту.