ua en ru

Порошенко підписав закон про звільнення від оподаткування пенсій окремих категорій громадян, - АПУ

Порошенко підписав закон про звільнення від оподаткування пенсій окремих категорій громадян, - АПУ Фото: Ростислав Павленко

Зокрема, не будуть обкладатися податком виплати сім'ям загиблих добровольців АТО з начальницького складу

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування пенсій. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник глави Адміністрації Президента України Ростислав Павленко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за словами Павленка, не будуть оподатковуватися виплати сім'ям загиблих добровольців АТО із числа начальницького складу.

"Ті сім'ї військовослужбовців, які загинули, пропали безвісти або померли під час Другої світової війни, і військовослужбовці, члени партизанського руху, а також сім'ї загиблих під час Другої світової війни із числа особового складу груп самозахисту і так далі. Тобто всі ті, хто воював чи пропав безвісти, пенсії, виплати, призначені їх сім'ям, обкладатися не будуть. Також не будуть обкладатися сім'ї осіб рядового начальницького складу, які загинули внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час антитерористичної операції, захисту незалежності і територіальної цілісності України . У тому числі йдеться про тих, хто служив у добровольчих батальйонах", - зазначив заступник голови АПУ.

За словами Павленка, на реалізацію змін потрібно 317 млн ​​грн. "Як інформує Міністерство фінансів, відповідні витрати оцінюються приблизно у 317 млн ​​грн для розрахунку на рік", - уточнив він.

Нагадаємо, 17 липня Верховна Рада звільнила від 15% збору пенсії учасників бойових дій Другої світової війни, інвалідів війни, членів сімей загиблих військових.