ua en ru

Порошенко підписав закон про забезпечення зброєю українських миротворців

Президент України Петро Порошенко закон "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки" (щодо забезпечення УНП, який бере участь у МОПМБ вогнепальною (стрілецької) зброї та боєприпасами)". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Глава держави підписав Закон щодо забезпечення вогнепальною зброєю військових у міжнародних миротворчих операціях", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, закон регулює питання оснащення українського національного персоналу, який бере участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, вогнепальною (стрілецької) зброї та боєприпасами до неї у відповідності з пропозиціями міжнародних організацій у сфері безпеки.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада України підтримала урядовий законопроект № 2081 "Про внесення зміни до статті 1 закону України "Про участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки" (щодо забезпечення УНП, який бере участь у МОПМБ вогнепальною (стрілецької) зброї та боєприпасами)".