ua en ru

Порошенко підписав закон про гастрольні заходи з участю громадян РФ

Порошенко підписав закон про гастрольні заходи з участю громадян РФ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Документ удосконалює правовий механізм захисту нацбезпеки України

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що регулює проведення в Україні гастролей громадян Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба глави України.

"Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про гастрольні заходи в Україні" щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участю громадян держави-агресора", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, документ удосконалює правовий механізм захисту національної безпеки України і є продовженням законодавчих кроків по захисту національного інформаційно-культурного простору, зокрема шляхом введення в гастрольної діяльності механізмів протидії антиукраїнським діям.

Так, законом встановлюється, що при проведенні гастрольних заходів не допускаються заклики до пропаганди сепаратизму, комуністичного або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їх символіки; проведення гастрольних заходів, які популяризують або пропагують державу-агресора і її органи влади, забороняється проведення гастрольного заходу, учасником якого є особа, внесена до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці і т.п.

Наголошується, що закон набуває чинності з дня, що слідує за днем його опублікування. Кабмін протягом 2 місяців з дня набрання чинності цього документа повинен привести свої нормативно-правові акти у відповідність з ним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроект №6682 про особливості організації та проведення гастрольних заходів в Україні з участю громадян країни-агресора.