ua en ru

Порошенко підписав закон про дистанційну освіту на окупованих територіях

Порошенко підписав закон про дистанційну освіту на окупованих територіях Фото: Порошенко підписав закон про дистанційну освіту на окупованих територіях

Реалізація закону не потребуватиме додаткових витрат з держбюджету

Президент України Петро Порошенко схвалив удосконалення дистанційної форми отримання освіти в умовах окупації частини території України. Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Останній етап проходження відповідного законопроекту №3832 - повернуто з підписом від президента.

"Метою проекту закону є вдосконалення механізму отримання освіти для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території, а також заохочення осіб, які здобувають освіту на тимчасово окупованій території, до продовження здобуття певного освітнього рівня на території інших регіонів України", - сказано в пояснювальній записці.

Відзначається, що також буде врегульована проблема документів про освіту, які отримують випускники навчальних закладів, розташованих на тимчасово окупованій території, адже такі документи не можуть бути визнані, нострифікованих і не підлягають обміну Міністерством освіти і науки України або будь-якими іншими держорганами.


Відповідно до закону, особи, які завершили навчання за відповідним рівнем вищої освіти на тимчасово окупованій території, зможуть пройти атестацію для визнання кваліфікацій, отриманих в процесі навчання.

Також документом встановлюється надання квот для здобуття вищої освіти громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території України.

Підкреслюється, що реалізація зазначеного закону не потребуватиме додаткових витрат державного та місцевих бюджетів України. Зокрема, надання квот для здобуття вищої та професійної освіти особам, що проживають на тимчасово окупованій території, буде здійснюватися в межах виділених обсягів держзамовлення.

Нагадаємо, раніше ВР удосконалила дистанційну форму отримання освіти в умовах окупації частини території України. Відповідний законопроект №3832 підтримали 228 нардепів.