ua en ru

Порошенко підписав указ про збільшення мінімальної суми аліментів на дитину

Порошенко підписав указ про збільшення мінімальної суми аліментів на дитину Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Мінімальний розмір аліментів не може бути менше, ніж половина прожиткового мінімуму

Президент України Петро Порошенко підписав закон №4928 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення захисту права дитини на належне утримання. Відповідна інформація розміщена на сайті Верховної Ради України.

Згідно з законом, мінімальний розмір аліментів на дитину не може бути меншим, ніж половина прожиткового мінімуму для дитини.

"Пропонованим законопроектом планується удосконалити механізм стягнення аліментів і додаткових витрат на дитину шляхом скорочення строку розгляду судом таких справ, спрощення судового захисту прав одержувача аліментів, перенесення тягаря доказування на платника аліментів, врахування прихованих доходів платника аліментів при визначенні розміру аліментів та ін", - повідомляється в пояснювальній записці.

Також зазначено, що за допомогою вказаних змін планується стимулювати платників аліментів до виконання своїх зобов'язань з утримання дітей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав законопроект про збільшення долі української мови на телебаченні.