ua en ru

Порошенко підписав указ про спортивну реабілітацію бійців

Порошенко підписав указ про спортивну реабілітацію бійців Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

В Україні стартував "Ігри нескорених"

Президент Петро Порошенко підписав указ про спортивну реабілітацію учасників бойових дій на Донбасі. Про це він повідомив під час звернення до учасників відбору для участі у міжнародних змаганнях "Ігри нескорених" в суботу.

"Сьогодні я підписую указ "Про підтримку розвитку системи спортивної реабілітації учасників бойових дій, які брали участь в АТО, у заходах по забезпеченню національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях", - сказав президент.

За його словами, цей указ повинен запустити нову систему державної політики реабілітації українських воїнів.

"На виконання цього указу обласні адміністрації мають розробити та затвердити заходи, спрямовані на розвиток спортивної реабілітації", - зазначив президент.

Також Порошенко сказав, що такі "Ігри нескорених" (міжнародні змагання для бійців, які отримали поранення і травми під час виконання бойових завдань) можуть пройти в Україні.

"Я не виключаю, принаймні ми говорили з нашими британськими партнерами, з засновниками Ігор, включаючи принца, про те, щоб найближчим часом такі Ігри нескорених були проведені в Україні. Я впевнений в тому, що нам це вдасться", - сказав президент.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Україні стартував "Кубок Нескорених", всеукраїнський футбольний турнір для ветеранів бойових дій, які отримали важкі поранення і каліцтва.

Цей турнір є ініціативою уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденко та Міністерства оборони України.