ua en ru

Порошенко підписав указ про створення Ради з розвитку громадянського суспільства

Порошенко підписав указ про створення Ради з розвитку громадянського суспільства Фото: Петро Порошенко

Координаційна Рада буде працювати на безоплатній основі

Президент України Петро Порошенко підписав указ №487 / 2016 про створення координаційної Ради з розвитку громадянського суспільства. Про це йдеться на офіційному сайт глави держави.

Як наголошується, що основними завданнями Ради будуть сприяння налагодженню конструктивної взаємодії державних органів, органів місцевого самоврядування з організаціями цивільного суспільства, у тому числі щодо впровадження Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016 - 2020 роки.

Крім того, Рада займеться формуванням сприятливого середовища для посилення ролі громадянського суспільства, залучення його потенціалу організацій у процеси формування і реалізації державної, регіональної політики.

Разом з тим, координаційна Рада має право запитувати та отримувати від державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань необхідні інформацію, документи і матеріали. А також залучати до опрацювання окремих питань представників державних органів.

Повідомляється, що координаційна Рада утворюється у складі двох співголів та інших членів. Склад формується з представників Кабінету Міністрів України, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, наукових установ, а також представників організацій громадянського суспільства.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив план заходів на 2016 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.