ua en ru

Порошенко підписав указ про соціальний захисту дітей загиблих журналістів

Порошенко підписав указ про соціальний захисту дітей загиблих журналістів Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

В Україні будуть створені додаткові правові підстави для призначення президентських стипендій дітям загиблих журналістів

Президент України Петро Порошенко підписав указ про соціальний захисту дітей загиблих журналістів. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав указ "Про додаткові заходи щодо соціального захисту дітей журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв’язку з виконанням професійних обов’язків", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідно до указу, в Україні будуть створені додаткові правові підстави для призначення президентських стипендій дітям загиблих журналістів.

Так, Порошенко доручив Кабінету міністрів України підготувати та подати розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо визнання дітей загиблих журналістів, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект закону №3579 про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій безпеки дітей.