ua en ru

Комітет рекомендує Раді зобов’язати Кабмін підвищити розмір прожиткового мінімуму для дитини

Комітет рекомендує Раді зобов’язати Кабмін підвищити розмір прожиткового мінімуму для дитини Фото: Верховна Рада України (twitter.com/verkhovna_rada)

Відповідний законопроект рекомендується прийняти у другому читанні

Комітет рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект закону №3579 про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій безпеки дітей. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Так, зазначається, що під час розгляду законопроекту члени комітету відхилили всі поправки, де пропонувалося вилучити із законів "Про основи національної безпеки України" та "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" норми щодо гарантій безпеки дітей, оскільки, на думку парламентарів, в умовах російської агресії саме ці закони мають містити норми щодо захисту прав дітей.

"Водночас, комітет вирішив доповнити Прикінцеві положення законопроекту дорученням Кабінету міністрів України підвищити розмір прожиткового мінімуму для дитини віком до 6 років та для дитини віком від 6 до 18 років під час опрацювання проекту закону про Державний бюджет України на 2018 рік, а також до 1 січня 2018 року внести на розгляд Верховної Ради України проект закону щодо покращення соціального захисту сімей з дітьми та встановлення справедливих соціальних гарантій дітям", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, у червні повідомлялося, що Рада планує посилити державні гарантії безпеки дітей від зовнішніх і внутрішніх загроз у всіх сферах життя. Відповідний президентський законопроект № 3579 за основу підтримав 231 парламентар.