ua en ru

Порошенко підписав указ про сприяння розвитку громадянського суспільства

Порошенко підписав указ про сприяння розвитку громадянського суспільства Фото: президент України Петро Порошенко

Своїм указом Порошенко затвердив нацстратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки

Президент України Петро Порошенко підписав указ №68/2016 "Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні". Відповідний документ опублікований на сайті глави держави.

Своїм указом Порошенко затвердив національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки та утворив координаційну раду сприяння розвитку громадянського суспільства.

Співголовами ради призначені віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко і заступник глави Адміністрації президента України Ростислав Павленко.
Кабінетові міністрів, зокрема, доручено в тримісячний термін затвердити план заходів на 2016 рік щодо реалізації стратегії.

"Затвердження Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016 - 2020 роки (далі - Стратегія) обумовлено необхідністю створення державою сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, різноманітних форм демократії участі, налагодження ефективної взаємодії громадськості з органами державної влади та органами місцевого самоврядування", - зазначається в указі

Нагадаємо, Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні".