ua en ru

Порошенко підписав указ про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи

Порошенко підписав указ про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи Фото: Петро Порошенко (прес-служба АПУ)

Указ спрямований на вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції і Революції Гідності

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що цей указ спрямований на вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, а також "зважаючи на важливе значення цих подій для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку України".

Відповідно до указу, Кабінет міністрів має утворити у 10-денний строк Організаційний комітет із підготовки та відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи, визначивши його співголовами прем'єр-міністра і главу Адміністрації президента та залучивши до його складу представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, громадських об'єднань, учених.

Крім цього, уряд має розробити та забезпечити виконання плану заходів із відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи, передбачивши проведення 21 листопада 2017 року у місті Києві, інших населених пунктах меморіальних, урочистих та культурно-мистецьких заходів за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості, передусім учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко закликав передбачити в Державному бюджеті 2018 року кошти на створення Меморіалу українських героїв.