ua en ru

Порошенко підписав указ про звільнення пенсій від податків

Порошенко підписав указ про звільнення пенсій від податків Фото: Порошенко підписав закон, згідно з яким пенсії більше не будуть обкладатися податками

За словами президента, в Україні спостерігається позитивна динаміка зростання економіки

Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій". Про це повідомляє пресс-служба глави держави.

Порошенко підкреслив, що до початку 2016 року владі вдалося досягти макрофінансової стабілізації економіки.


"Ціною неймовірних зусиль нам нарешті вдалося переламати негативну тенденцію падіння ВВП і економіки України, яка тривала 14 кварталів", - заявив президент.

Глава держави підкреслив, що незважаючи на агресію РФ проти України, окупацію великого промислового регіону і закриття російського ринку для українських виробників, можна спостерігати позитивну динаміку зростання економіки і прямих іноземних інвестицій.

"Ці перші кроки дають нам можливість забезпечити не тільки фінансування сектору оборони і безпеки, Збройних Сил України, але і в першу чергу направити їх тим, хто сьогодні найбільше потребує. Перше - були зроблені кроки, спрямовані на захист пенсіонерів. І сьогоднішній Закон, який я підписую, стверджує, що в нас більше не будуть обкладатися податком пенсії", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення Конституційного суду України (КСУ) про повернення необмежених довічних доплат до пенсій суддям буде коштувати державному бюджету України десятки мільйонів гривень щорічно.