ua en ru

Порошенко підписав пакет законів щодо реструктуризації держборгу України та його списання

Порошенко підписав пакет законів щодо реструктуризації держборгу України та його списання Фото: Петро Порошенко

Прийняття проекту Закону дозволить належним чином обслуговувати державний борг

Президент України Петро Порошенко підписав проект Закону №3058 від 9 вересня 2015 року про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його списання). Про це повідомляє прес-служба Ради.

Як повідомляється, проектом Закону передбачено новий вид бюджетного зобов'язання, який виникає у зв'язку з виплатами по державних деривативами.

Право на випуск (розміщення) державних деривативів буде мати держава в особі Міністра фінансів України за дорученням Кабінету Міністрів України. Умови випуску та розміщення державних деривативів будуть визначатися Кабінетом Міністрів України. Обслуговування державних деривативів буде здійснюватися Міністерством фінансів України за рахунок коштів Державного бюджету України на відповідний рік.

Також зазначається, що прийняття проекту Закону дозволить належним чином досягти реалізації попередніх умов і виконання зобов'язань, взятих на себе Україною відповідно до Програми МВФ. Крім того, прийняття проекту Закону дозволить належним чином обслуговувати державний борг, гарантований державою борг і місцевий борг, забезпечить відповідну економічну і фінансову стійкість держави.

Також Порошенко підписав Проект Закону №3057 від 9 вересня 2015 року про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів (щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання).

Також повернено за підписом Президента Проект Закону №3059 від 9 вересня 2015 року про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування під час реструктуризації державного і гарантованого державою боргу та його часткового списання

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховною Радою в четвер, 17 вересня, ухвалила низку законів, які передбачають реструктуризацію державного боргу країни.